Dynaudio Contour 20i

Značka: Dynaudio
124 990 Kč / pár
2 - 3 pracovní dny 2 - 3 pracovní dny 2 - 3 pracovní dny Zvolte variantu
Varianta

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nový regálový reproduktor Contour 20i je připraven vyrazit vám dech. Jedná se o vylepšenou verzi oceňovaného modelu Contour, se kterou si inženýři v Dynaudio skutečně vyhráli.

Nejlepším počinem je výškový měnič Esotar 2i – nadopovaná verze oblíbeného modelu Esotar 2. Nyní je vybaven větší zadní komorou pro účinnější tlumení a vynalézavou vnitřní kopulkou Hexis, kterou lze spatřit i v nejvyšší sérii Confidence. Společně vyrovnávají frekvenční odezvu a nežádoucí rezonance pro ještě jasnější a hladší výšky.

Na druhé straně středobasový měnič je to, co dělá Countour i jedinečným. Vyroben byl z magnesiumsilikátového polymeru (MSP) – materiálu, který vyvinulo samotné Dynaudio. Pohání jej lehká hliníková cívka a pokročilý systém feritových magnetů. Novinkou je využití vlnovce z aramidových vláken, což umožňuje ještě jemnější kontrolu membrány.

Se svou mohutnou dřevěnou skříní ve dvou provedeních a rigidní hliníkovou ozvučnicí budou reproduktory Contour i nejen vypadat sebevědomě, ale hrát s rázem a úderností mnohem dražších modelů. A to vše při zachování detailního přednesu, pro který je Dynaudio známo. 

  • high-end regálové reproduktory ze série Contour i
  • 28 mm výškový měnič Esotar 2i s vnitřní kopulí Hexis
  • 180 mm středobasový měnič vyrobený z MSP materiálu
  • asymetrický vlnovec z aramidových vláken
  • prémiová dřevěná skříň s rigidní hliníkovou ozvučnicí
  • nebojácný dánský design ve dvou luxusních povrchových provedeních
  • navrženo a zkonstruováno v laboratořích Dynaudio v Dánsku
  • Výškový měnič Esotar 2i
  • Vyznačuje se větší zadní komorou a nyní i vnitřní kopulí Hexis, která pomáhá snižovat nežádoucí rezonanci a vyrovnávat frekvenční odezvu.

+Mohutný středobasový měnič MSP

Vyroben byl z MSP - materiálu, který vyvinulo samotné Dynaudio. Pohání jej lehká hliníková cívka a pokročilý systém feritových magnetů.

+Vylepšený vlnovec

Vylepšený asymetrický vlnovec vyrobený z amidových vláken pro ještě lepší kontrolu membrány.

+Aktualizovaná výhybka

Od procházejícího modelu Contour z roku 2016 byla vyladěna ještě precizněji, pro co největší souhru měničů.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Regálové
Záruka: 2 roky
Citlivost: 96 db
Frekvenční odezva: 39 Hz - 23 kHz (± 3 dB) 39 Hz - 23 kHz (± 3 dB) 39 Hz - 23 kHz (± 3 dB)
Hmotnost: 14kg
Impedance: 4 ohm
Rozměry: 215 x 440 x 360 mm / 215 x 440 x 396 mm (s nohami/mriežkou)
Vyhýbka: 2-pásmová, 2 000 Hz

Dynaudio je dánská společnost specializující se na výrobu kvalitních reproduktorů a audio systémů. Byla založena v roce 1977 a od té doby získala uznání v oblasti high-endového zvukového vybavení. Dynaudio vyrábí reproduktory různých typů, včetně regálových reproduktorů, podlahových reproduktorů a reproduktorů do automobilů. Jejich produkty jsou často vyhledávány audiofilskými nadšenci a profesionálními audio inženýry pro jejich vynikající zvukovou kvalitu a konstrukční detaily. Společnost je známá také díky svému vlastnímu výzkumu a vývoji, což ji činí klíčovým hráčem ve světě audio technologie.