Dynaudio Contour 25i

Značka: Dynaudio
87 490 Kč / ks
2 - 3 pracovní dny 2 - 3 pracovní dny 2 - 3 pracovní dny Zvolte variantu
Varianta

Detailní informace

Detailní popis produktu

Contour 25Ci je prémiový centr pro domácí kino, který je ideálním doplňkem ke klasickým Contourům. Se svým zvukovým přednesem je určen pro ty nejnáročnější milovníky filmů a prostorového zvuku.

Říká se, že zvuk tvoří až 80 procent zážitku z filmu. Proto se inženýři Dynaudio rozhodli vytvořit středový reproduktor pro domácí kino, který by zdědil kultivovanost a přesnost ostatních modelů série.

Právě proto je na palubě oceňován výškový měnič Esotar 2i – nadopovaná verze oblíbeného modelu Esotar2. Nyní je vybaven větší zadní komorou pro účinnější tlumení a vynalézavou vnitřní kopulkou Hexis, kterou lze spatřit i v nejvyšší sérii Confidence. Společně vyrovnávají frekvenční odezvu a snižují nežádoucí rezonance pro ještě jasnější a hladší výšky.

Na druhé straně středobasové měniče jsou to, co dělá Countour i jedinečným. Vyrobeny byly z magnesiumsilikátového polymeru (MSP) – materiálu, který vyvinulo samotné Dynaudio. Pohání jej lehká hliníková cívka a pokročilý systém feritových magnetů. Novinkou je využití vlnovce z aramidových vláken, což umožňuje ještě jemnější kontrolu membrány.

Se svou mohutnou dřevěnou skříní ve dvou provedeních a rigidní hliníkovou ozvučnicí bude reproduktor Contour i nejen vypadat sebevědomě, ale hlavně hrát s rázem a kultivovaností jakou u jiných centrálních reproduktorů nenajdete.

  • high-end centrální reproduktor pro domácí kino ze série Contour i
  • 28 mm výškový měnič Esotar 2i s vnitřní kopulí Hexis
  • 180 mm středobasový měnič vyrobený z MSP materiálu
  • asymetrický vlnovec z aramidových vláken
  • prémiová dřevěná skříň s rigidní hliníkovou ozvučnicí
  • nebojácný dánský design ve dvou luxusních povrchových provedeních
  • navrženo a zkonstruováno v laboratořích Dynaudio v Dánsku

+Výškový měnič Esotar 2i

Vyznačuje se větší zadní komorou a nyní i vnitřní kopulí Hexis, která pomáhá snižovat nežádoucí rezonanci a vyrovnávat frekvenční odezvu.

+Mohutní středobasové měniče MSP

Vyrobeny byli z MSP - materiálu, který vyvinulo samotné Dynaudio. Pohání je lehká hliníková cívka a pokročilý systém feritových magnetů.

+Vylepšený vlnovec

Vylepšený asymetrický vlnovec vyrobený z amidových vláken pro ještě lepší kontrolu membrány.

+Aktualizovaná výhybka

Od procházejícího modelu Contour z roku 2016 byla vyladěna ještě precizněji, pro co největší souhru měničů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Centrální
Záruka: 2 roky
Citlivost: 87 dB (2.83 V / 1 m)
Frekvenční odezva: 5 – 23 000 Hz
Hmotnost: 24 kg
Impedance: 4 ohm
Rozměry: 750 x 215 x 396 mm, 750 x 250 x 396 mm (s nožičkami a mřížkou)
Středobasový měnič: 2 x 180 mm MSP
Vyhýbka: 2.5-pásmová, 2 000 Hz
Výškový měnič: 1 x 28 mm Esotar 2i
Zatížitelnost: 87 W

Dynaudio je dánská společnost specializující se na výrobu kvalitních reproduktorů a audio systémů. Byla založena v roce 1977 a od té doby získala uznání v oblasti high-endového zvukového vybavení. Dynaudio vyrábí reproduktory různých typů, včetně regálových reproduktorů, podlahových reproduktorů a reproduktorů do automobilů. Jejich produkty jsou často vyhledávány audiofilskými nadšenci a profesionálními audio inženýry pro jejich vynikající zvukovou kvalitu a konstrukční detaily. Společnost je známá také díky svému vlastnímu výzkumu a vývoji, což ji činí klíčovým hráčem ve světě audio technologie.