Chord Electronics DAVE

Novinka K poslechu ve studiu
299 990 Kč / ks
2 - 3 pracovní dny 2 - 3 pracovní dny Zvolte variantu
Varianta

DAVE je referenční převodník a sluchátkový zesilovač s nejnovější generací technologie FPGA. Jednoduše řečeno, je nejpokročilejší DAC ve světě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

DAVE je nejpokročilejší D/A převodník, který obsahuje ty nejlepší dostupné technologie pro konverzi signálu a jsou v něm použita dříve neznámá proprietární řešení.

To vše nasvědčuje tomu, že DAVE je ten nejpokročilejší D/A převodník/předzesilovač na světě. DAVE je zkratkou pro „Digital to Analogue Veritas in Extremis“, což lze chápat jako extrémní pravdivost při převodu digitálního signálu na analogový. Tento název beze zbytku definuje možnosti, které výrobek nabízí. DAVE je natolik pokročilý a obsahuje tak málo kompromisních řešení, že slovo „extrémní“ je zde zcela na místě. Přístroj nabízí standard, jemuž se ostatní D/A převodníky na trhu nemají šanci vyrovnat.  

Tento D/A převodník, jenž je zároveň referenčním zesilovačem a digitálním předzesilovačem, představuje výsledek dvacetiletého výzkumu a vývoje, který společnost Chord Electronics  věnovala rozvoji jediného výrobku. Srdcem tohoto modelu je logický obvod FPGA Spartan 6, jenž je tisíckrát výkonnější než masově vyráběné logické obvody DAC. Kód programu logického FPGA obvodu v převodníku DAVE čítá na více než milion řádků a umožňuje precizně a rychle řešit velmi složité problémy spojené se synchronizací.  

Výjimečné možnosti FPGA obvodu skýtají několik klíčových výhod, které přímo souvisejí se zvukem, mj. skvělá synchronizace či schopnost potlačit šumy na mnohem lepší úrovni, než jakýkoliv jiný známy D/A převodník. Technologie implementovaná do D/A převodníku poskytuje nesrovnatelnou muzikálnost a reálnost podání přehrávané hudby, a též synchronizaci, s níž se u konkurenčních výrobků nesetkáte. Zabudovaný digitální potenciometr předává signál přímo na zesilovač, čímž jsou zaručeny ty nejčistší zvukové vjemy.  

DAVE je vybaven velkorozměrovým LCD displejem, zobrazujícím používaný vstup, frekvenci vzorkování, hlasitost a jednotlivé možnosti nastavení – vše je zabudováno do skříně, která odpovídá známému designu značky Chorus. V přední části převodníku DAVE je umístěn kulatý enkodér s velkým nerezovým ovladačem a kulatými ovládacími tlačítky. Přístroj lze ovládat také pomocí dodaného dálkového ovladače.   Voice DAVE je náš vlajkový, referenční D/A převodník. Je vybaven nejnovější FPGA technologií, kterou jsme si sami vyvinuli. Řekněme to přímo – v současné době se jedná o technologicky nejpokročilejší D/A převodník na světě.

BAREVNÉ PROVEDENÍ Černý, Stříbrný

FREKVENČNÍ ROZSAH 20Hz - 20kHz +/- 0.1dB ZKRESLENÍ THD + N 127.5dB (AWT) SEPARACE KANÁLŮ >125dB @ 1kHz DYNAMICKÝ ROZSAH 127.5dB (AWT) SLUCHÁTKOVÝ VÝSTUP 1% THD 6.8v RMS z 300Ω (154mW), 1% THD 6.8v RMS z 33Ω (1.4w) VÝSTUPNÍ IMPEDANCE 0.0055 ohms PROVOZNÍ NAPĚTÍ 90v AC – 250v AV, auto switching 50Hz – 60Hz

ROZMĚRY 333.5mm x 71mm x 154mm  HMOTNOST 7kG

Doplňkové parametry

Kategorie: DAC převodníky
Záruka: 2 roky