Dynaudio Special Forty

Značka: Dynaudio
82 990 Kč / pár
2 - 3 pracovní dny 2 - 3 pracovní dny Zvolte variantu
Varianta

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jubilejní regálové reproduktory vyrobené u příležitosti 40. výročí založení firmy Dynaudio. Special Forty ztělesňují 40 let výzkumu a inovací v jednom kompaktním, ale zato nebojácném reproduktoru.

Základem je speciálně navržený výškový měnič Esotar Forty, který nenajdete v žádném jiném reproduktoru. Tento 28 mm skvost s hedvábnou lakovanou kalotou byl navržen tak, aby maximalizoval proudění vzduchu pro ukázkovou kultivovanost a přesnost.

Doplňuje jej 170 mm středobasový měnič odvozený z vyšších sérií Confidence a Evidence. Jeho membrána je vyrobena z MSP (polymeru silikátu hořčíku), což je patentovaný materiál, který poskytuje tu správnou kombinaci tuhosti, tlumení a stability. Oba měniče jsou poháněny hybridním magnetickým systémem s neodymovými magnety pro dokonalou kontrolu dynamiky.

Celek podtrhuje krásné povrchové provedení skříňky s jemně pruhovanou dýhou ve dvou limitovaných barvách ve vysokém lesku.

Doplňkové parametry

Kategorie: Regálové
Záruka: 2 roky
Citlivost: 86 dB
Frekvenční odezva: 41 Hz – 23 kHz
Hmotnost: 8.1 kg
Impedance: 6 Ohm
Středobasový měnič: 1 x 170 mm MSP
Výhybka: 2-pásmová, prvního řádu, dělící frekvence 2000 Hz
Výškový měnič: 1 x 28 mm Esotar Forty
Zatížitelnost: 200 W

Dynaudio je dánská společnost specializující se na výrobu kvalitních reproduktorů a audio systémů. Byla založena v roce 1977 a od té doby získala uznání v oblasti high-endového zvukového vybavení. Dynaudio vyrábí reproduktory různých typů, včetně regálových reproduktorů, podlahových reproduktorů a reproduktorů do automobilů. Jejich produkty jsou často vyhledávány audiofilskými nadšenci a profesionálními audio inženýry pro jejich vynikající zvukovou kvalitu a konstrukční detaily. Společnost je známá také díky svému vlastnímu výzkumu a vývoji, což ji činí klíčovým hráčem ve světě audio technologie.