Harbeth SHL5plus XD

K poslechu ve studiu
Značka: Harbeth
169 990 Kč / ks 169 990 Kč / pár 172 490 Kč / ks od 169 990 Kč / pár
Skladem 2 - 3 pracovní dny 2 - 3 pracovní dny Zvolte variantu
Varianta

Detailní informace

Detailní popis produktu

Britský domácí monitor nejvyšší zvukové kvality díky Radial 2 od společnosti Harbeth


REPRODUKTOR, KTERÝ JE EXPLICITNÍ A ZÁROVEŇ PRAVDIVĚ KRÁSNÝ
Definitivní reproduktor Harbeth přináší dokonalý zážitek ze zvuku nejvyšší třídy.

SHL5plus XD dostává to nejlepší z 200mm basového/středního reproduktoru RADIAL2™ vyrobeného společností Harbeth. Zvuk systému je velký, silný a transparentní s úžasnou svěžestí.

Špičkový stojanový reproduktor střední velikosti.

Firma Harbeth je jedním z nejstarších výrobců reprosoustav ve Velké Británii, představuje absolutní světovou špičku z pohledu muzikálnosti reprodukce. 

Tento model je nejnovější verzí legendárního modelu Harbeth HL-Monitor Mk1 z roku 1977

Třípásmové reproduktory Harbeth SHL5plus XD: 200mm Harbeth RADIAL2™ středobas; 25mm Ferrofluidem chlazený kopulovitý výškový reproduktor, 20mm kopulovitý SuperTweeter

Provedení: Cherry, Walnut, Rosewood

Poznámka: Příplatek za provedení Rosewood je 2.500,- Kč

 Recenze verze Harbeth SHL5plus v Hifi Voice: https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/reprosoustavy-regalove/419-harbeth-super-hl5-plus 

Doplňkové parametry

Kategorie: Regálové
Záruka: 2 roky
Frekvenční odezva: 40Hz-20kHz +/-3dB, s osazenou mřížkou
Hmotnost: 15.8 kg/ks
Impedance: 6 ohm Citlivost: 86dB/1W/1m
Rozměry (š x v x h): 322 x 635 x 300 mm (+12mm pro mřížku a reproduktorové terminály)
Doporučený výkon zesilovače: Díky konstrukci Harbeth vyhovuje široká škála zesilovačů, doporučené minimum je 25W/kanál
Měniče: 20mm dome SuperTweeter., 25mm ferrofluid-cooled tweeter, 200mm Harbeth RADIAL2™ bass/mid
Typ konektorů: Dva 4mm pozlacené terminály na banánky nebo kabel (možnost zapojení bi-wiring)

Společnost Harbeth, kterou v roce 1977 založil bývalý výzkumný inženýr BBC Dudley Harwood, se proslavila popularizací použití polypropylenových měničů v konstrukci reproduktorů a výrobou slavného studiového monitoru BBC LS3/5A.

Současný majitel a hlavní konstruktér Alan Shaw koupil společnost od Harwooda v roce 1986 a od té doby se společnost výrazně prosadila při navrhování reproduktorů monitorového typu, které vycházely z některých původních technických koncepcí reproduktorů BBC, ale byly výrazně aktualizovány a zdokonaleny.

V devadesátých letech získala společnost Harbeth grant od britské vlády na návrh nového polypropylenového materiálu pro membrány wooferů a přišla s patentovanými měniči RADIAL (nyní RADIAL2), které se dodnes používají ve všech reproduktorech.

Reproduktory Harbeth se navrhují i vyrábějí v anglickém Sussexu. Také woofery RADIAL jsou vyráběny přímo ve firmě, zatímco ostatní díly, jako například výškové reproduktory, jsou dodávány od renomovaných výrobců.

Reproduktory Harbeth využívají tenkostěnnou konstrukci reproduktorů, kterou proslavila BBC. Skříně jsou lehčí než většina reproduktorů této velikosti, což umožňuje určitý pohyb skříně s velmi specifickým a strategickým tlumením, nikoliv snahu tlumit všude kolem.

Každý model je také ozvučen samotným Shawem, zejména s důrazem na reprodukci mluveného slova. Shawova filozofie je taková, že přesvědčivé podání řeči je jednou z nejtěžších věcí, které může hlasitý reproduktor zvládnout, a každý reproduktor, který dokáže přesvědčivě reprodukovat lidský mluvený hlas, již překonal hlavní tónovou překážku zvukové reprodukce.